• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

E14 kleine fitting

Lampen met E14 fittingen zijn vaak de iets kleinere lichtbronnen die vaak gebruikt worden in een vloerlamp of een hanglamp. Deze fitting is ontwikkeld door Thomas Edison in 1909 en de "14" aanduiding geeft aan dat deze fitting een diameter heeft van 14 mm
Merken
Soort lichtbron/ fitting
Dimbaar

E14 kleine fitting

Lampen met E14 fittingen zijn vaak de iets kleinere lichtbronnen (bolletjes of kaarsjes) die vaak gebruikt worden in een vloerlamp of een hanglamp. Deze fitting is ontwikkeld door Thomas Edison in 1909 en de "14" aanduiding geeft aan dat deze fitting een diameter heeft van 14 mm. E14 lampen zijn vaak LED lichtbronnen in een matte of heldere bol eromheen. De heldere bollen zijn vaak voorzien van LED Filamentjes waardoor het prettiger is om erin te kijken.

Dimmen is tegenwoordig geen probleem en de nieuwste modellen kunnen gewoon met een 230 volt dimmer gedimd worden. Normaal blijft een LED lamp dezelfde kleur als deze gedimd wordt maar met de nieuwe warm glow techniek wordt de licht kleur warmer naarmate deze gedimd wordt. Hierdoor zijn deze LED lichtbronnen niet te onderscheiden van halogeen- of gloei lampen.