• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Badkamerlampen

Voor basis/algemene verlichting in de badkamer wordt er vaak een plafondlamp of (inbouw) spots gebruikt. Wat van belang is dat de badkamerlampen veilig zijn in de badkamer, de IP waarde bepaalt de dichtheid van de lamp.
Merken
Kleur
Stijl
Soort lichtbron/ fitting
Dimbaar
Materiaal
Soort buitenlamp

Badkamerlampen

Voor basis/algemene verlichting in de badkamer wordt er vaak een plafondlamp of (inbouw) spots gebruikt. Wat van belang is dat de badkamerlampen veilig zijn, de plek of zone waar de badkamerlamp komt bepaalt de dichtheid (IP waarde) die de lamp nodig heeft. Hoe hoger de IP waarde is hoe waterbestendiger is de badkamerlamp. In het algemeen genomen is er geen IP waarde nodig als de verlichting boven de 2,25 meter gemonteerd wordt in de badkamer. Als de lamp gemonteerd wordt in zone 0, 1 of 2 heeft deze een bepaalde IP waarde nodig afhankelijk van de zone. Omdat badkamer wandlampen vaak in de buurt van de wasbak worden gemonteerd (zone 2 - binnen een straal van 60 cm rond de kraan), moeten deze een minimaal IP waarde hebben van IP44.

Ook boven de wastafel bevindt zich vaak een lichtpunt voor een badkamerlamp, hier kunt u badkamer wandlampen monteren die direct of indirect licht geeft. Als het licht langs de spiegel schijnt voorkom je schaduw op het gezicht, hierdoor heeft u beter licht bij het scheren of opmaken. Vaak wordt er ook gewerkt met een dimmer om een bepaalde sfeer te creëren in de badkamer, lekker relaxen in bad of onder de douche met zacht licht i.p.v het felle licht. De meest verkochte kleur van badkamerlampen is nog steeds chroom, maar mat-chroom en wit en zwart zijn ook veel voorkomende kleuren.