Gratis verzending vanaf € 34,95
Megastores in Almere en Zaandam
Klanten geven ons een 4.5/5
0
0
Gratis verzending vanaf € 34,95
Megastores in Almere en Zaandam
Klanten geven ons een 4.5/5

14 juli 2022

Badkamerverlichting

Voor basis/algemene verlichting in de badkamer wordt er vaak een plafondlamp of (inbouw) spots gebruikt. Wat van belang is dat de badkamerlampen veilig zijn in de badkamer, de IP waarde bepaalt de dichtheid van de lamp en de IP waarde is afhankelijk van de plek waar u de badkamerlamp monteert.

Hoe hoger de IP waarde is hoe waterbestendiger is de badkamerlamp. De badkamer is onderverdeeld in zones en voor elke zone geldt een andere IP waarde. Boven de 2,25 meter in een badkamer mag elke plafondamp gemonteerd worden die voldoet aan klasse 1, 2 of 3. Voor wandlampen geldt dat deze meestal een IP44 waarde moeten hebben omdat deze vaak dicht bij de kraan gemonteerd worden. Op deze pagina leggen we precies uit hoe het zit met de IP waarde van een armatuur.

Ook boven de wastafel bevindt zich vaak een lichtpunt, hier kunt u badkamerlampen monteren die direct of indirect licht geeft. Als het licht langs de spiegel schijnt voorkom je schaduw op het gezicht, hierdoor heeft u beter licht bij het scheren of opmaken. Vaak wordt er ook gewerkt met een dimmer om een bepaalde sfeer te creëren in de badkamer, lekker relaxen in bad of onder de douche met zacht licht i.p.v het felle licht. De meest verkochte kleur van badkamerlampen is nog steeds chroom, maar mat-chroom en wit en zwart zijn veel voorkomende kleuren.

In onze winkels Lichtplaza in Almere en Zaandam hebben wij een grote collectie badkamerlampen gepresenteerd. Wij versturen alle artikelen van Lamponline gratis (vanaf € 35,-) en wilt u de badkamerlamp in het echt komen bekijken kunt u altijd contact opnemen voor de beschikbaarheid.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »