Badkamerverlichting

Voor basis/algemene verlichting in de badkamer wordt er vaak een plafondlamp of (inbouw) spots gebruikt. Wat van belang is dat de badkamerlampen veilig zijn in de badkamer, de IP waarde bepaalt de dichtheid van de lamp en de IP waarde is afhankelijk van de plek waar u de badkamerlamp monteert.

Hoe hoger de IP waarde is hoe waterbestendiger is de badkamerlamp. In het algemeen genomen is bijvoorbeeld een plafondlamp vanaf IP21 geschikt om boven de 2m25 gemonteerd te worden. Wandlampen die een IP waarde hebben vanaf IP21 mogen op plekken gemonteerd worden die niet in de buurt is van de douche of bad zone. Op deze pagina leggen we precies uit hoe het zit met de IP waarde van een armatuur.

Ook boven de wastafel bevindt zich vaak een lichtpunt, hier kunt u badkamerlampen monteren die direct of indirect licht geeft. Als het licht langs de spiegel schijnt voorkom je schaduw op het gezicht, hierdoor heeft u beter licht bij het scheren of opmaken. Vaak wordt er ook gewerkt met een dimmer om een bepaalde sfeer te creëren in de badkamer, lekker relaxen in bad of onder de douche met zacht licht i.p.v het felle licht. De meest verkochte kleur van badkamerlampen is nog steeds chroom, maar mat-chroom en wit en zwart zijn veel voorkomende kleuren.

In onze winkels Lichtplaza in Almere en Zaandam hebben wij een grote collectie badkamerlampen gepresenteerd. Wij versturen alle artikelen van Lamponline gratis (vanaf € 35,-) en wilt u de badkamerlamp in het echt komen bekijken kunt u altijd contact opnemen voor de beschikbaarheid.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.